Oops! This site has expired. If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

Juno en Zarah, respectievelijk 14 en 12 jaar oud wonen samen met hun ouders, biologen, in Kenia. Zij komen, door de kapriolen van een brutaal aapje, totaal onverwacht in het bezit van de diamant.

De Safari Sisters, zoals ze zichzelf noemen, worden door een misdadig team achtervolgd, gekidnapt en gescheiden van hun ouders.

Een bloedstollende race tegen de tijd begint.

Ze beleven de spannendste avonturen als ze proberen te ontsnappen. Geholpen door vrienden, begint een avontuurlijke en gevaarlijke tocht door de Afrikaanse wildernis …


In Het elixir van Enquist beleven de zussen Juno en Zarah weer de spannendste avonturen.

Welke ontdekking heeft professor Enquist gedaan, en hoe komt het dat niemand sindsdien nog iets van hem heeft gehoord?

Aan de ouders van Juno en Zarah wordt gevraagd om dit te onderzoeken. Hiervoor reist de familie naar Indonesië en de duizenden eilanden eromheen. Ze ontdekken dat de professor zich heeft gevestigd op een onbewoond eiland, maar dat er ook moderne piraten naar hem op zoek zijn.

Zo start een opwindend verhaal, komen Juno en Zarah als eerste te weten wat de professor zijn geheim is en leren ze enkele bijzondere vrienden kennen.

Maar zullen ze ook de professor kunnen redden?

En vooral, zichzelf  …

De diamant van Katana en Het elixir van Enquist zijn DE EERSTE TWEE spannende verhalen in een reeks van 8 prachtige boeken over een Vlaamse familie die naar Kenia is verhuisd.
De Safari-sisters is een verhaal VOOR DE GANSE FAMILIE, zowel jeugd, jongvolwassenen als volwassenen kunnen genieten van de wildste, duizelingwekkende avonturen in een exotische omgeving.


Must read

 door patsi desiree 30 oktober 2021  

Ik las voor Storyland: "De Safari Sisters" van Erik Persoons.

Wat een verhaal!
Als lezer word je meegezogen in een avontuur waar je maar moeilijk kan aan weerstaan.
Het is een avontuur dat voortraast zonder aarzeling. Het heeft alles wat een jeugdboek moet hebben: spanning, een vleugje humor, een goede plot en vooral vaart!
Het boek laat zich moeilijk wegleggen eens je in het verhaal zit.
Volgens mij is dit een typisch boek dat zonder problemen verfilmd zou kunnen worden.
De HP zijn duidelijk beschreven en wat heb ik genoten van de scènes met Jenga! Je ZIET het gewoon in je hoofd gebeuren! Zalig!

Raad ik dit boek aan?
Heel zeker! (En als het ooit verfilmd wordt, ga ik zeker kijken!)

Lezersrecensie

 Leest als een film

 door Kristel 17 oktober 2021  

Erik Persoons zijn schrijven gaat over vele velden, van toneelstukken, thrillers, romans en jeugdboeken. Ook is hij bekend van het Grote Schrijfexperiment, waar hij samen met meer dan honderd jongeren meermaals werkt aan een spannende jeugdroman.

Op enkele uurtjes tijd heb ik het boek verslonden. Vanaf het eerste hoofdstuk wordt je echt in het verhaal gezogen, en is het geen optie om het hoe dan ook even weg te leggen. Alles is aanwezig, een mooie spanningsgraad, de snelheid van het verhaal, een vleugje humor, een mooie setting die sprekend wordt neergezet en personages die zo aangenaam zijn. Er is geen enkel moment waar het verhaal ook maar even stil valt. Wat zou het prachtig zijn als dit boek moest verfilmd worden, dan sta ik onmiddellijk in de rij om te gaan kijken. Een verhaal waar jong en oud zeker van kan genieten.

Lezersrecensie

    Avontuurlijk verhaal voor de jeugdige lezer

 door VivianHelena 15 uur geleden 1 reactie 

Al is het totaal niet het soort genre dat ik normaal graag lees, de Safari Sisters hebben mij aangenaam verrast. Het verhaal over twee jonge tieners die in Kenia wonen, lijkt mij vooral een boek geschikt voor jonge boekenwurmen die kunnen genieten van spannend avontuur, maar zal wellicht ook een ouder publiek bekoren dat houdt van een Indiana-Jones waardig verhaal (qua actie en avontuur dan, niet zozeer qua graftombes en raadsels).
Erik Persoons heeft een vlotte schrijfstijl en brengt een leuke speelsheid in zijn verhaal. Het is een knotsgek avontuur dat hij toch heel realistisch en geloofwaardig weet te maken. Je leeft heel goed mee met de twee zusjes en voelt hun spanning, angst, verdriet, vreugde etc. alsof je naar een film kijkt. Het bijzondere aan dit boek is dat het geen moment stil valt. Je rolt, vliegt, rijdt, rent razendsnel van de ene actie naar de andere. Nog maar net is de ene bandiet afgeweerd, komt de volgende tevoorschijn. Actie zeker verzekerd dus! Het hele verhaal heeft door het leuke aapje ook nog eens een hoog aaibaarheidsfactor! Topper dus!