De diamant van Katana is HET EERSTE spannende verhaal in een reeks van 8 prachtige boeken over een Vlaamse familie die naar Kenia is verhuisd.
De Safari-sisters is een verhaal VOOR DE GANSE FAMILIE, zowel jeugd, jong-volwassenen als volwassenen kunnen genieten van de wildste, duizelingwekkende avonturen in een exotische omgeving.

Dit boek vertelt het eigentijdse verhaal van de zussen Juno en Zarah, 14 en 12 jaar oud die terugkeren uit Kenia waar hun ouders, beiden biologen, een nieuw bestaan hebben opgebouwd. De familie landt gelijktijdig op de luchthaven van Brussel met prins Nzolé Zuberi. Tijdens het bezoek van de prins verdwijnt de diamant van Katana, het statussymbool van het koningshuis, uit zijn koffer. De Safari Sisters, zoals Juno en Zarah zichzelf noemen, vinden op hetzelfde ogenblik een ontsnapt aapje op de luchthaven en komen zonder dat ze het beseffen in het bezit van de diamant. Heeft het aapje er iets mee te maken? Een geheimzinnige en machtige organisatie wil ook de diamant bemachtigen. Als ze uitvissen dat de diamant zich bij de Belgische familie bevindt, breken ze in, maar
vinden de diamant niet. Als de familie terug naar Kenia vertrekt, worden de meisjes bij aankomst op de luchthaven van Kenia gekidnapt. Terwijl hun ouders radeloos naar hen op zoek zijn, beleven de Safari Sisters de wildste, duizelingwekkende avonturen in een exotisch land. Zullen ze de diamant aan zijn rechtmatige eigenaar kunnen teruggeven?