Een oorverdovend applaus voor de leerlingen van A-Maze in de Kardijk in Beverlo na de theatervoorstelling Tempora
"Wij hebben enorm genoten van de theatervoorstelling Tempora, waar iedereen zowel op, naast, als achter het podium het beste van zichzelf toonde. Bijzonder magisch om te zien waartoe een groep enthousiaste leerlingen, begeleidende leercoaches en externe medewerkers toe in staat zijn", zegt een trots directrice Annelies Havermans.
Deze theatershow maakt deel uit van een veel groter geheel. GO! A-Maze heeft namelijk een subsidie binnengehaald via Cultuurkuur van CANON Cultuurcel: het dynamoPROJECT. Dit is een belangrijk instrument in het realiseren van een kwaliteitsvolle kunst- en cultuureducatie voor iedere leerling.Cultuur wordt breed benaderd en dient in die zin ook andere doelen: het welbevinden op school, de taalontwikkeling, het liever leren lezen, de verwondering voor de geschiedenis en de wetenschap, creatief denken, burgerzin … Deze subsidie verbindt een kunstenaar of cultuureducatieve organisatie met de klas.
"Onze school heeft het geluk gehad om samen te mogen werken met  Erik Persoons.

Na het samen schrijven van het boek TEMPORA gingen we een jaar lang aan de slag om het prachtige theaterstuk in elkaar te steken. De school zorgde zelf voor de decorstukken, reclame, attributen en kleding. Er werd gerepeteerd, teksten geoefend, articulatie-oefeningen, algemene kennis over theaterkunst en performances, m.a.w. een zeer geslaagd traject met als hoogtepunt het optreden dat van hoog niveau was.

Ondanks de dikwijls rumoerige en  hectische voorbereidingen was iedereen de dag zelf voor 100% gefocust en werd er een onvergetelijke prestatie op de planken gebracht.


Zeker een geslaagd project !!!